"Spijt sinds de dag dat we onze baby verkochten"

Spijt sinds de dag dat we onze baby verkochten

"Spijt sinds de dag dat we onze baby verkochten"

Print
"We deden het niet voor het geld, de toekomst van onze zoon was het enige dat telde." Dat vertellen de natuurlijke ouders van baby J. aan vtm.

De biologische ouders verkochten hun baby, onmiddellijk na de geboorte in juli, aan een Nederlands koppel. Ze hadden een viertal maanden daarvoor via internet kenbaar gemaakt dat ze het kindje wilden afstaan.

De ouders uit Gent kregen een voorschot van 2.000 euro en zouden daarna maandelijks een afbetaling ontvangen. In het totaal gaat het om 7.000 euro. "Toch deden we het niet voor het geld, dan hadden we wel meer gevraagd. Enkel de toekomst van ons kind was belangrijk", aldus de natuurlijke ouders.

Moederinstinct

Het Nederlandse koppel stelde voor om op het einde van de zwangerschap bij hen in te trekken. "Als het dan zo ver was, zouden we voor de bevalling naar Rijsel rijden." Zo ver kwam het echter niet. De moeder beviel in het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent.

"Sinds de dag dat we onze baby verkochten, hebben we spijt die beslissing. Na de bevalling kwam het moederinstinct boven en wilden we het kind zelf houden. We kunnen het zelf opvoeden, want het gaat financieel weer beter."

"De hele affaire weegt ook op onze relatie en is psychologisch erg zwaar. We hebben echter goede hoop dat J. terug naar ons komt, die gedachte houdt ons recht."

Pleeggezin

De rechtbank van Zwolle besliste donderdag dat het Nederlandse gezin de baby niet mocht houden, omdat ze 'onbetrouwbaar' waren. De rechter plaatste baby J. onder voorlopige voogdij van Bureau Jeugdzorg Overijssel.

Jeugdzorg heeft nu een pleeggezin gevonden waarbij het kind tijdelijk zal worden ondergebracht. De Raad voor de Kinderbescherming zoekt de volgende weken naar een andere oplossing.

Nu in het nieuws