"Jo Lernout wil graag excuses van Pol Hauspie"

Jo Lernout wil graag excuses van Pol Hauspie

"Jo Lernout wil graag excuses van Pol Hauspie"

Print
"Jo Lernout zou graag verontschuldigingen van Pol Hauspie krijgen, want mijn cliënt was niet op de hoogte van de problemen met de omzetboekingen." Luc Gheysens, de advocaat van Jo Lernout, herhaalde vrijdag in het Gentse Hof van Beroep dat zijn cliënt niets fout heeft gedaan.

"Mijn enige doel was om het bedrijf zo sterk mogelijk te maken in een markt die vandaag bijzonder lucratief blijkt", vertelde Jo Lernout zelf.

Techneut

Lernout zou als techneut niet op de hoogte geweest zijn van enige problemen met omzetboekingen bij het technologiebedrijf Lernout&Hauspie. Volgens Gheysens vertrouwde Jo Lernout daarvoor altijd op de adviezen van Belgische en Amerikaanse advocaten en specialisten.

Jo Lernout drong er in een gesprek met L&H Korea toch op aan om een aantal zaken verborgen te houden, maar dat was volgens zijn advocaat enkel een poging om de gevolgen van andermans fouten in te perken.

Schuld

Twee van de in totaal twintig beklaagden hebben gedeeltelijk schuld bekend op het proces. Dat zijn Pol Hauspie en Nico Willaert. Tijdens zijn schuldbekentenis verontschuldigde Pol Hauspie zich ook bij de financieel directeur van het bedrijf, bij de vroegere leden van de raad van beheer en bij het auditcomité.

Tegenover Jo Lernout, de medestichter van het bedrijf, verontschuldigde Hauspie zich evenwel niet en dat vindt Lernouts advocaat niet correct.

"Tot grote verbazing van Jo bekende Pol Hauspie schuld. Jo had dit liever vroeger vernomen, op het moment dat ze nog samen in het bedrijf stonden. Het is echter nooit te laat om excuses aan te bieden", aldus Gheysens.

Nu in het nieuws