Proces tegen Turkse man die vier moorden pleegde gestart

Proces tegen Turkse man die vier moorden pleegde gestart

Proces tegen Turkse man die vier moorden pleegde gestart

Print
Vrijdag is in Gent het assisenproces gestart tegen Osman C., een 38-jarige Turkse man die in 2004 vier vrouwen vermoordde en twee mannen ernstig verwondde. De man heeft altijd verklaard dat hij de moorden pleegde om de eer van zijn familie te redden.

Osman C. pleegde vier moorden en twee moordpogingen. In zijn woning in Sint-Amandsberg bij Gent schoot hij eerst zijn vrouw en zijn zus dood. Na de moorden stak hij het huis in brand en ging hij naar Nieuwerkerken bij Aalst.

Carjacking

Daar vermoordde hij zijn ex-vriendin en de moeder van haar nieuwe partner. Hij schoot ook de nieuwe vriend zelf neer, maar de man overleefde de aanslag.

Daarna pleegde hij een carjacking en dwong hij de autobestuurster om hem terug naar Gent te rijden. Hij drong de woning binnen van een man die hij verdacht van overspel met zijn vrouw.

Eer

Het laatste slachtoffer werd eveneens neergeschoten en is sindsdien verlamd. Osman C. gaf zich ten slotte aan bij de politie. Hij verklaarde dat hij zich had gewroken omdat zijn eer geschonden werd.

In ons land wordt het niet als een verzachtende omstandigheid gezien als iemand een moord pleegt om de eer van zijn familie te redden.

Nu in het nieuws