Steve Stevaert voorzitter af van bestuursraad Ethias

Steve Stevaert voorzitter af van bestuursraad Ethias

Steve Stevaert voorzitter af van bestuursraad Ethias

Print
Steve Stevaert is niet langer de voorzitter van de raad van bestuur van Ethias. Bedrijfsrevisor Erik De Lembre volgt Stevaert op als voorzitter van de bestuursraad, die voortaan uit 12 leden bestaat. Dat meldt VRT.

Eind oktober kreeg Ethias 1,5 miljard euro van de Vlaamse, Waalse en federale overheden. Daarvoor werd een nieuwe structuur uitgetekend, maar Steve Stevaert zou naar eigen zeggen voorzitter blijven. "Mijn positie staat niet ter discussie", liet hij toen weten.

Lees ook: Stevaert: "Mijn positie bij Ethias staat niet ter discussie" - audio

Eric demambre is een Gentse professor bedrijfsrevisoraat en spreker aan het Hoger Institituut voor Accountancy en Fiscaliteit.

Professioneel bestuur

De overheid eiste sindsdien dat de raad van bestuur geprofessionaliseerd zou worden, zodat die raad ook werkelijk zijn controlefunctie kan uitoefenen. Er werd immers op gewezen dat Stevaert zelf ooit heeft gezegd "geen bankier" te zijn.

In ruil voor de inbreng van telkens 500 miljoen van Vlaanderen, Wallonië en de federale overheid kregen ze elk een blokkeringsminderheid en een vertegenwoordiging in de raad van bestuur van de verzekeraar. De federale regering duidde Mark Bienstman, Claude Deseille en Chris Verhaegen aan als vertegenwoordigers.