Motorhelden verzamelen in Hulshout

Motorhelden verzamelen in Hulshout

Motorhelden verzamelen in Hulshout

Print
Hulshout - Op zondag 30 november vindt in de hallen van transportfirma Hendrickx in Hulshout een grootse reünie van oudmotorcrossers plaats, tijdens de eerste editie van de MX History Day. Het idee komt van ex-crosser Peter Goolaerts, die al jaren gebeten is door de motorcrossmicrobe.

De 9,5 hectare overdekte hallen van transportfirma Hendrickx op de Industrieweg worden op 30 november omgetoverd in een tentoonstellingsruimte voor alles wat met motorcross te maken heeft. Op drie reuzeschermen kunnen de bezoekers afwisselend liveinterviews of filmpjes uit de oude doos bekijken.

Leon Liekens

Initiatiefnemer van het project is Peter Goolaerts. Hij crosste zelf van 1981 tot 1988 en nam ook drie keer deel aan het wereldkampioenschap 125cc. Toen hij vorig jaar een bezoek bracht aan de tentoonstelling rond Leon Liekens, de overleden zijspanwereldkampioen uit de jaren ’50 en ’60, kreeg hij het idee om in Hulshout een nog groter motorcrossevenement te organiseren.

”Ik vond al snel enkele partners in crime om deze reünie te organiseren. Jef Bens, beheerder van crossterrein het Rooiveld in Westerlo, endurorijder Gust Verwimp en freelance motorsportjournalist Ludo Vervloet waren meteen enthousiast”, vertelt Peter.

Meer info: www.mxhistory.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio