Sp.a wil inwoners donor maken

Print
Rijkevorsel - De sp.afractie van Rijkevorsel is gestart met een actie om de inwoners te stimuleren om zich aan te melden voor orgaandonatie. Volgens de fractie zijn de wachtlijsten voor donoren in België veel te lang.

Alle 3.900 gezinnen in Rijkevorsel kregen van sp.a een brief in de bus met de vraag om zich aan te melden als actieve donor.

“In theorie is iedereen in België donor, maar in de praktijk loopt dat vaak anders. Na het overlijden kiezen familieleden vaak om orgaandonatie tegen te houden”, zegt schepen van Volksgezondheid Karel Roefs (sp.a). “Door je aan te melden als actieve donor ben je zeker dat na je dood je organen kunnen worden gebruikt.”

In België hebben zich slechts 28 donoren per een miljoen inwoners aangemeld. “Dit kan en moet veel beter. We willen in Rijkevorsel alleen al minstens 28 inwoners zich laten aanmelden als donor”, vervolgt Karel Roefs. “Iedereen mag zich kandidaat stellen. Het voltallige bestuur van sp.a gaf al het goede voorbeeld door zich kandidaat-donor te maken.”

Meer info: www.beldonor.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio