Schoolblok behoudt speelplein

Print
Lille - Het gemeentebestuur van Lille heeft een perceel grond gehuurd van de kerkfabriek in de wijk Schoolblok in Gierle (Lille). De kinderen uit de wijk kunnen dat grasveld gebruiken als speelruimte.

De bewoners van Schoolblok protesteerden bijna drie jaar geleden nog tegen de mogelijke verdwijning van het plein voor de komst van seniorenwoningen van het OCMW. Het gemeentebestuur wijzigde haar plannen en wil in het zogenaamde Hof van de pastoor de seniorenwoningen inplanten.

De gemeente besliste toch om een huurovereenkomst met de kerkfabriek aan te gaan voor het perceel van 4.000 vierkante meter groot achter jeugdclub ’t Hoekske. In de huurovereenkomst staat opgenomen dat het perceel voor openbaar nut moet worden aangewend. De gemeente wil het veld een functie als speelplein geven.

“De huurovereenkomst geldt voorlopig voor een periode van drie jaar. Het is de bedoeling dat kinderen op het veld terecht kunnen”, zei burgemeester Jef Van Duppen (CD&V) van Lille. “We hebben de kerkfabriek ook duidelijk gemaakt om niet zo maar in te staan voor haar schulden. De kerkfabriek moet rendabeler te werk gaan.”

Het gemeentebestuur betaalt jaarlijks een bedrag van 166,98 euro als huurprijs aan de kerkfabriek.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio