Aantal drugsdelicten stijgt stevig

Print
Geel - Het hoge aantal drugsdelicten in Grobbendonk verontrust Lut Cateau (Vlaams Belang). Vorig jaar stelde de politie 27 vergrijpen vast. Dit jaar staat de teller al op 88. Een cijfer waarmee Grobbendonk zelfs de stad Herentals overtreft.

“Herentals scoorde vorig jaar ook hoog, maar nu daalt het aantal delicten daar spectaculair. Vergeet niet dat Herentals bijna driemaal zoveel inwoners telt als onze gemeente”, becijfert Cateau.

Burgemeester Herman Wouters (Open Vld) nuanceert. “Op mijn persoonlijke vraag hield de politie drie horecazaken scherp in de gaten. Een op eigen grondgebied, twee andere op het terrein van deelgemeente Bouwel. Elke gecontroleerde persoon met zelfs maar een minimum hoeveelheid drugs op zak, kwam op de lijst met delicten."

"Meestal bleek dat betrapte bezoekers van ver kwamen. Tot Frankrijk en Nederland toe. Ondertussen zijn twee van die zaken dicht. De feiten die we kunnen linken aan de derde zaak, wegen niet zwaar genoeg door. De stijging van het aantal delicten is dus een rechtstreeks gevolg van een kordater drugsbeleid.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio