Komaf met dodelijke kruispunten

Print
Heist-op-den-Berg - Heist gaat twee gevaarlijke kruispunten heraanleggen. Het gaat om het kruispunt van de Hulshoutsesteenweg en de Krombeekweg in Itegem, en om het kruispunt van de Hulshoutsesteenweg, de Herentalsesteenweg en deWiekevorstsesteenweg op de Kroon. Daar gebeurde enkele maanden geleden nog een dodelijk verkeersongeval.

“De herinrichting van de kruispunten is noodzakelijk, zeker met de aanleg van de oostelijke rondweg in het vooruitzicht. Beide kruispunten liggen op de vrachtroute die de Heistse industriezone met de E313 verbindt. Het kruispunt van de Kroon ligt daarenboven op de geplande vrachtroute die van de industriezone Hulshout naar de N10 leidt”, legt mobiliteitsschepen Carl Verelst (CD&V) uit. “Het kruispunt van de Kroon is dringend aan vernieuwing toe om de veiligheid van het autoverkeer en de fietsers te verbeteren.”

In de buurt van de Kroon komen namelijk verkavelingen waarop de herinrichting van het kruispunt invloed zal hebben. “Ik besef dat die herinrichting niet eenvoudig zal zijn. Anders was dat al lang gebeurd”, geeft de schepen nog mee. Frans Poortmans (Vlaams Belang) ziet geen mogelijkheden om het kruispunt aan De Kroon te vernieuwen zonder onteigeningen. David Geerts (sp. a) meent dat ook het kruispunt aan de ’s Herenweg in Itegem moet herbekeken worden.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio