Heiken en Smissen krijgen riolering

Print
Sint-Amands - De gemeenteraad keurde dinsdag de plannen goed voor de heraanleg van de straten Heiken en Smissen. Tegelijkertijd krijgen ze riolering.

Na twee vergaderingen met de buurtbewoners hebben de plannen voor de heraanleg voor Heiken en Smissen definitief vorm gekregen. De heraanleg behelst in hoofdzaak de aanleg van een vijf meter brede straat met trottoirs van 1,5 meter aan beide kanten.

In de buurt van het kleuterschooltje komt er een wegvernauwing en voor en na de aansluiting op de Buisstraat is in asverschuivingen voorzien. Op diverse plaatsen zijn er ook parkeerplaatsen langs de weg.

Aan het pleintje ‘De Valk’ komen ook parkeerplaatsen. Het pleintje zelf wordt afgeboord met een haag en rond een centraal bloemenperk komen zitbanken en wat speeltuigen.

De aanbesteding vindt wellicht eind december plaats en de werkzaamheden moeten in het voorjaar 2009 kunnen beginnen. De uitvoering van de opdracht zal in principe 160 werkdagen in beslag nemen en de kostprijs is geraamd op 3,2 miljoen euro, waarvoor de overheid iets meer dan 1 miljoen euro subsidies geeft.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio