Ontdek de oorsprong van de Mechelse straten

Ontdek de oorsprong van de Mechelse straten

Ontdek de oorsprong van de Mechelse straten

Print
Mechelen - Zestien straten in de Mechelse binnenstad hebben sinds donderdag extra straatnaambordjes met daarop de historische verklaring of wat uitleg bij de benaming.

Paul Vermeulen (foto) van het nieuwe stedelijke team signalisatie mocht op de hoek van de Goswin de Stassart- en de Zelestraat het eerste plaatje ophangen.

Voor het initiatief riep schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld) de hulp in van Mechelenkenner Marcel Kocken, voorzitter van de gidsenbond Herman Vermeulen en Jan Meutermans van de Koninklijke Kring voor Oudheidkunde, Letteren en Kunst van Mechelen. Die laatste was een felle pleitbezorger voor het cultureel-toeristische project.

    Enkele voorbeelden
  • Augustijnenstraat: naar het Augustijnenklooster dat zich hier bevond (1252-1796). In de volksmond Fabriekstraat, naar de voormalige vlasspinnerij St.-Léonard.
  • Goswin de Stassartstraat: naar de Mechelse letterkundige en politicus (1780-1854), geboren op het huidige huisnummer 24. Voorheen Kerkhofstraat.
  • Schaalstraat: naar het vroegere huis De Schael (stond op de hoek met de IJzerenleen). In de volksmond Schouwvegersstraat.
  • Van Beethovenstraat: naar de Mechelse voorouders van componist Ludwig Van Beethoven (1770- 1827), die hier woonden. Voorheen Steenstraat.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio