Zoo wordt "wonderlijke vallei in de stad" - Slideshow

Zoo wordt wonderlijke vallei in de stad - Slideshow

Zoo wordt "wonderlijke vallei in de stad" - Slideshow

Print
Antwerpen - Als het aan de architecten ligt, wordt de Antwerpse dierentuin de komende tien jaar een “wonderlijke vallei in de stad”. Met veel ruimte om te kuieren, historische monumenten, oude bomen en vooral véél plaats voor de dieren. Donderdag lieten ze de eerste beelden van hun masterplan zien.

Het masterplan van de Zoo is geen strikt plan, legt directeur Rudy Van Eysendeyk uit. “Het is een leidraad, een schets die we de komende tien jaar zullen invullen.”


Maar de grote lijnen van de 'Zoo anno 2018', die tekende het Gentse architectenbureau Robbrecht en Daem al wel uit. “De Zoo is een wonderlijke plek”, vindt architect Paul Robbrecht. “Zo midden in de stad, geprangd tussen gebouwen en pleinen.”

Verhoging

Dat 'wonderlijke gevoel' wil hij alleen nog maar versterken. “De dierentuin wordt een soort van vallei. Letterlijk ook, want de achterkant van het park zal drie meter hoger liggen dan de rest van de tuin.”

Daar zal de Zoo uitbreiden met 1,5 hectare. Er werden huizen voor gesloopt en er komt een muur. Lees hier over de onvrede van de buurtbewoners. Zij hopen dat de plannen nog zullen worden gewijzigd.

Slideshow

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio