Haal mee een frisse neus op de Kalmthoutse Heide!

Haal mee een frisse neus op de Kalmthoutse Heide!

Haal mee een frisse neus op de Kalmthoutse Heide!

Print
Kalmthout - Op zondagmorgen 7 december kan je samen met natuurgids Jef Van Huffel een stevige wandeling maken op de Kalmthoutse Heide. We spreken af om 10u aan het educatiecentrum De Vroente op de parking, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout.

Tijdens deze wandeling zal je duidelijk merken dat de natuur zich voorbereidt op de winter. Ook op dit moment van het jaar heeft een wandeling op de Kalmthoutse Heide heel wat te bieden. Mooie vergezichten langs de open heidegebieden, langs de vennen, over de stuifduinen,…

Een van de vaste waarden op het duinzand is "Buntgras". Buntgras is een pioniersplant van stuivend zand. Hij kan tegen vrijwel kalkloze, zure bodems. Hij heeft een voorkeur voor open vlakten. Hij is goed bestand tegen extreme omstandigheden zoals grote hitte, droogte en voedselarme situaties. De wortels hebben geen lange levensduur: na ongeveer een jaar is de functie verloren. Meestal zijn tegen die tijd iets hoger op de stengel nieuwe wortels ontstaan. Een voorwaarde hiervoor is dat dit deel van de stengel door zand wordt omringd. Voor de overleving van Buntgras is overstuiving door zand daarom noodzakelijk.

Iedereen is weer van harte welkom! De wandeling duurt 2 à 3 uur, deelname gratis en inschrijven is niet nodig! Wat je zeker niet mag vergeten zijn stevige schoenen en … een verrekijker kan nuttig zijn!

Organisatie: "Natuurgidsen regio Kalmthout". Onze "Wandelkalender 2008" en nog veel meer informatie kan je vinden op: http://users.skynet.be/natuurgidsenregiokalmthout

Info en auteur: Vander Sypt Chris 03 666 48 03 chrisvandersypt@skynet.be

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio