Hartprobleem voorkwam transfer Smajic naar Anderlecht

Hartprobleem voorkwam transfer Smajic naar Anderlecht

Hartprobleem voorkwam transfer Smajic naar Anderlecht

Print
Vrijdagavond openen Dender en Anderlecht de 14e speeldag van de Jupiler Pro League. Voor Denderspeler Sulejman Smajic wordt dat een speciale ontmoeting. De Bosniër werd vorige winter nog bij de Brusselaars medisch afgekeurd wegens hartproblemen.

Smajic is nog altijd verbitterd dat de transfer naar paars-wit niet doorging. Als de uitslag van de medische test goed was, kreeg hij er een contract van 3,5 jaar. Een dag na de vaststelling van zijn zogezegde hartproblemen legde de club Thomas Chatelle vast.

"In Bosnië en Kroatië vonden de specialisten alvast geen afwijking", aldus Smajic in 'Het Nieuwsblad'. "Maar de medische wetenschap is daar nog niet zo goed ontwikkeld als hier. Op advies van de Belgische specialisten nam ik dan toch vier maanden medicatie."

Zware teleurstelling

"Mijn wereld stortte in, want ik was gestopt met studeren op mijn 18e en eigenlijk is voetbal het enige waar ik goed in ben. Na vier maanden mocht ik weer voetballen. Voor ik bij Dender tekende, werd ik in een ander ziekenhuis in Aalst gekeurd. Daar kreeg ik licht op groen."

"De afgeblazen transfer naar Anderlecht was een zware teleurstelling. Maar misschien hebben de dokters toen wel mijn leven gered..."

Meer voetbalnieuws