Kiest belofteninternational Moia voor Genk of Charleroi?

Kiest belofteninternational Moia voor Genk of Charleroi?

Kiest belofteninternational Moia voor Genk of Charleroi?

Print
Massimo Moia blijft in beeld als aanwinst voor RC Genk. Didier Frenay, zaakwaarnemer van de Gentse linkspoot, bevestigde dat hij al met Genk rond tafel zat om een mogelijke overgang te bespreken. “Maar niet alleen met Genk, ook met andere Belgische eersteklassers (zoals Charleroi, nvdr)”, aldus Frenay.

Moia zelf wil alvast zo snel mogelijk weg bij Gent, waar hij onder Preud’homme nog nauwelijks speeltijd krijgt. “Ik heb een contractverlenging van drie jaar geweigerd en daardoor kom ik er niet meer aan te pas”, aldus Moia. “Waarom ik die nieuwe overeenkomst weigerde? Omdat de condities niet goed waren. Dus had ik ook geen zin om langer te blijven.”

Bovenaan

De Belgische belofteninternational met Italiaanse roots wil zeker nadenken over een verhuis naar Limburg. “Natuurlijk zegt Genk me iets”, vervolgt Moia. “Het is een club die altijd bovenaan in het klassement meedraait. Ik ken er ook enkele jongens persoonlijk. Met Logan Bailly en Sinan Bolat zat ik al samen in de nationale ploeg.”

Zoveelste linkervoet

Moia is momenteel 27 jaar. De Luikenaar begon te voetballen bij FC La Préalle, verhuisde eerst naar Wezet, nadien naar MVV en belandde via Sochaux bij AA Gent. Dat hij bij een mogelijke transfer naar Genk de concurrentie op links zal moeten aangaan met Pudil, Tiago en Soetaers schrikt hem niet af.

Januari

“Als ze me willen, zien ze toch iets in me. Dan moet ik maar bewijzen wat ik in mijn mars heb. Maar zover zijn we nog niet. Ik zou liefst in januari vertrekken bij Gent, want ik wil spelen. Maar mogelijk verplichten ze me om mijn contract tot juni 2009 uit te doen.”

Meer voetbalnieuws