"Ik ruik naar een Oezbeekse beer"

Ik ruik naar een Oezbeekse beer

"Ik ruik naar een Oezbeekse beer"

Print
Bart Peeters, Tom Helsen, Lasgo, Born Crain en Amy MacDonald zijn er vanavond bij in ‘Peter Live’, maar zal Peter Van de Veire er zélf zijn? Vorig weekend ging hij de uitdaging aan om vanuit Moskou op eigen houtje terug in de tv-studio in Lint te raken. Donderdagavond zat hij halverwege Duitsland. “In de file, dat wel”, lacht hij.

Op papier leek deze mini-‘Peking Express’ een makkie, dacht Van de Veire. “Ik ben altijd geweldig overmoedig”, lacht hij. “Toen we vertrokken, zeiden veel mensen dat het ons niet zou lukken, maar ik was overtuigd van wel. Na één dag was ik al een pak minder optimistisch. Aanvankelijk wilde het écht niet vlotten. Gelukkig hebben we hulp gehad van de Russische politie, die voor ons vrachtwagens naar de kant haalde en in het Russisch uitlegde wat we wilden. Engelssprekende Russen bestaan blijkbaar niet, en liften versieren door gewoon je duim in de lucht te steken, bleek zelden een succes.”

Gevaarlijk

“Vriendelijke mensen ginds, dat wel. Veel mensen hadden ons gewaarschuwd: dat het gevaarlijk was enzo. Wel, we zitten momenteel in onze zeventiende lift en we hebben tot nog niks ergs meegemaakt. Wij zijn ook met z’n tweeën. Ik denk dat onze chauffeurs zich onveiliger voelen dan wij.”

Ook op fysiek vlak blijkt het allemaal nogal mee te vallen. “Ik ruik naar een Oezbeekse beer”, lacht Van de Veire, “maar voor de rest heb ik weinig klachten. We slapen weinig en slecht, maar omdat we zelf niet moeten rijden, kunnen we tijdens de vele auto- en vrachtwagenritten uitrusten.”

Foto VRT

Nu in het nieuws