Eerste groep Belgen terug gekeerd uit Mumbai

Eerste groep Belgen terug gekeerd uit Mumbai

Eerste groep Belgen terug gekeerd uit Mumbai

Print
Enkele tientallen Belgen die in India zaten tijdens de brutale terreuraanslagen zijn deze ochtend geland op de luchthaven van Zaventem. De meeste onder hen zaten niet in de directe gevarenzone maar waren toch diep onder de indruk van het gebeuren. Onder meer sp.a-politicus Mia De Vits is weer in het land na een hachelijk avontuur. Zaterdag landt een vliegtuig met Europeanen op de luchthaven van Parijs.

Andere Belgen die nog moeten terugkeren naar ons land, hebben de terreur in Mumbai nipt overleefd. Ze konden ontsnappen terwijl rond hen geschoten werd en explosies weerklonken. De nooit geziene terroristische operatie in de Indische havenstad heeft aan minstens 125 mensen het leven gekost en was gisteravond nog aan de gang.

Van zo'n vijftien Belgen is geweten dat ze zich in de getroffen buurt bevonden.

De Antwerpse zakenman Walter Hens kon zich in het Oberoihotel met een honderdtal andere gasten verschansen tot er hulp kwam van militairen. Op straat werden ze nog eens beschoten, maar ze konden ontkomen. "Het was rennen voor ons leven en zorgen dat je niet ten val kwam", vertelt hij.

Ronny Quireyns uit Kapellen kon zich verschuilen in een machinelokaal van het restaurant- café Leopolds, waar verschillende doden vielen. "Ik zag overal lijken liggen", zegt hij.

Nog een Antwerpse zakenman kon pas gisterenmiddag met hulp van militairen ontsnappen uit het Oberoihotel.

Eén Belgische vrouw raakte volgens consul Mark Neel zwaar getraumatiseerd. Een paar weken geleden logeerde koning Albert met een groot gevolg in de aangevallen hotels.

Lees hier:

'Paniek is geen antwoord op terrorisme', het standpunt van redacteur buitenland Paul De Bruyn.

Lees ook:

Tientallen gijzelaars worden bevrijd uit gebouwen in Mumbai
Terreurgolf in India eist 127 doden

Terreurgolf in India eist 127 doden

Nu in het nieuws