Acteurs kiezen voor eigen visie op toneel

Buggenhout - Onlangs scheurden vrijwel alle acteurs van Theater Krimineel zich af van het bestuur en besloten ze om samen de nieuwe groep Theater Alternatief te vormen. Vanaf dit weekend staan ze op de planken met hun eerste voorstelling Oscar en Mammie Roos.

“Er waren al langer spanningen tussen het bestuur en de acteurs”, vertelt Ida Breyssens, die samen met Dirk Coomans en Roland De Blende de nieuwe groep voorlopig bestuurt. “Tijdens de repetities van het laatste stuk bij Krimineel stond eigenlijk al vast dat we onze eigen weg zouden gaan.”

Het grootste probleem van de acteurs was dat ze zich niet meer konden vinden in de artistieke beleidslijn van de voorzitter. “De nadruk lag te veel op provoceren om te provoceren”, vinden de leden van Theater Alternatief. “Vanuit onze nieuwe visie kunnen we nu ook banden aanknopen met bijvoorbeeld de gemeentelijke muziekacademie. Daar mogen we nu oefenen en onze stukken opvoeren.”

De Pit

Voor de eerste voorstelling is er een beperkte bezetting, want er staan maar twee acteurs op de planken. “Volgend jaar willen we ook deelnemen aan de Week van de Amateurkunsten en we denken volop over mogelijke producties”, verklapt Ida Breyssens. “In september willen we bijvoorbeeld met een groter project uitpakken in De Pit.”

Oscar en Mammie Roos gaat over de tienjarige Oscar die op zijn ziekenbed brieven aan god schrijft, waarin hij vertelt over vrijwilligster Mammie Roos die hem regelmatig bezoekt.

De voorstellingen vinden plaats op 28 en 29 november en op 5, 6, 12 en 13 december, telkens om 20u in het theaterzaaltje van de muziekacademie aan de Kasteelstraat 162 in Buggenhout. Reserveren is verplicht en kan bij Moniek Verhavert op 052-33.52.72 tussen 19 en 20u.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio