Voedselteam haalt banden met boeren aan

Buggenhout - Sinds enkele maanden is een nieuw voedselteam aan de slag. Nancy Van Akoleyen, die al deel uitmaakte van het voedselteam Dendermonde, zet mee haar schouders onder de nieuwe groep. Bij haar kunnen de deelnemers de verse groenten en fruit en het vlees van de boerderij ophalen.

“Om het voor de producenten interessanter te maken, hebben we een extra team opgericht”, vertelt Nancy Van Akoleyen uit Buggenhout. “Via een website kunnen de deelnemende gezinnen allerlei verse producten bestellen. De producenten leveren die dan bij een depothouder van de gemeente. Voor onze groep ben ik dat zelf. De gezinnen mogen hun producten dan op vrijdagavond bij me komen oppikken.”

Momenteel zijn er al een tiental Buggenhoutse gezinnen op de kar gesprongen. Zij krijgen bijvoorbeeld zuivel van de Kaasboerderij uit Hofstade, Hammes Hoevevlees en groentepakketten via de sociale werkplaats De Loods uit Aalst.

“We willen binnenkort ons gamma uitbreiden met bijvoorbeeld fruitpakketten, confituren en producten van de wereldwinkel. Door rechtstreeks bij de boeren te kopen, weten we wat we eten en gaan we onnodige voedselkilometers tegen. Veelal is het ook biovoeding”, besluit de depothoudster.

Meer info: 052-34.10.53, nancyvanakoleyen@hotmail.com of www.voedselteams.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio