Oppositie bundelt vragen over station

Mortsel - Oppositiepartij mortsel-anders is een briefactie gestart in de buurt van het treinstation Mortsel-Liersesteenweg. Half december neemt de NMBS het spoor daar opnieuw in gebruik voor het vervoer van reizigers. Maar blijkbaar zitten er velen nog met tal van vragen rond de heropening.

Zoals eerder aan het stadsbestuur bekend gemaakt, heropent de NMBS het kleine treinstation aan de Liersesteenweg op 14 december. Bedoeling is dat de L-treinen dan langs daar passeren, terwijl de IR-treinen op Mortsel Oude-God blijven rijden.

Uitstel

Momenteel wordt hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Er komen nieuwe schuilhuisjes, verlichting, plaatsnaamborden, rustbanken en vuilbakken. “Maar omdat er verder niks klaar geraakt, is de feestelijke opening – gepland op 8 december – voor onbepaalde duur uitgesteld”, zegt mortsel-anders-voorzitter Michel Albertz.

“Daarnaast moet er rond de heraanleg van de stationsomgeving nog heel wat overleg plaatsvinden. Hopelijk worden de omwonenden daarin betrokken. Vermoedelijk is dit niet voor morgen. In het begin gaat er dus heel wat verkeershinder zijn.”

Probleem

Een bijkomend probleem is er voor de mensen die ’s morgens een L-trein nemen en ’s avonds met een IR-trein terugkeren of omgekeerd. “Dat lijkt ons niet praktisch als die reizigers hun auto of fiets dan in één van de stations achterlaten. Daarom roepen we iedereen op om hun vragen aan ons door te spelen.”

Zo hoopt mortsel-anders een en ander te bundelen en door te geven aan de betrokken instanties. Per 2 december zou de NMBS alvast de precieze dienstregeling communiceren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio