Schilde doet mee aan darmonderzoek

Schilde - Dikkedarmkanker is in Vlaanderen na borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Bij mannen neemt de aandoening de derde plaats in. Vroege vaststelling van de ziekte vergroot de genezingskans aanzienlijk. Daarom gaat in februari 2009 een groot bevolkingsonderzoek van start met Schilde als proefgemeente.

Alle inwoners van de gemeente tussen de 50 en 74 jaar kunnen gratis aan het onderzoek meewerken. De proefpersonen krijgen een onderzoeksetje thuisgestuurd of wordt gevraagd een setje bij de huisarts te gaan halen. Dat is uitgerust met een uitgebreide gebruiksaanwijzing over hoe men een staal van de stoelgang moet nemen. Samen met het antwoordformulier wordt dat staal vervolgens naar het onderzoeks­labo gezonden.

De resultaten worden aan de deelnemers en hun huisarts bekendgemaakt. Om alle inwoners zo goed mogelijk te informeren, organiseert het gemeentebestuur op dinsdag 20 januari 2009 nog een informatieavond in de conferentiezaal van het gemeentehuis. Daar zullen dr. Rik Baeten van het Lokaal Gezondsheidsoverleg Antwerpen Noord en Burgemeester Yolande Avontroodt nadere toelichting geven.

Dienst Sociaal Welzijn: Ellen Arnouts, 03-380.14.20

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio