Westmalse Boerenjeugd vereeuwigd in boek

Malle - Het is bijna tachtig jaar geleden dat in Westmalle de Boerenjeugdafdeling van start ging. Over de eerste dertig jaar is nu een boek verschenen dat oude herinneringen ophaalt.

In het boek wordt het bruisende leven van de Boerenjeugdbond (BJB) beschreven. De BJB is een jeugdvereniging voor jonge boeren, opgericht door de Boerenbond.

De publicatie bulkt van de foto’s en documenten uit de stichtingsperiode. De zomer- en ruiterfeesten, de uitstappen,
retraites, bedevaarten en andere bijeenkomsten, ze komen allemaal aan bod.

BJB-groet

Ook de vlag, het gebed, de BJB-groet en het bondslied worden onder de loep genomen. Er wordt verteld hoe deze jongens vroeger sport en cultuur beleefden, wat de inhoud was van de technische vorming, de ontspanning, de godsdienstige actiepunten en de vieringen rond het 10- en 25-jarig bestaan.

De publicatie eindigt met een reeks bijlagen over de Westmalse plaatselijke, provinciale en nationale leiders, én een galerij van de Westmalse voorzitters.

Praktisch

Het boek van zo’n 150 bladzijden verschijnt op 20 december. Net dan komt ook het jaarboek van de heemkundige kring van Malle op de markt. Wie dat graag heeft, tekent best vooraf in.

Vanaf 20 december kan het boek voor 18 euro afgehaald worden bij de heemkring van Malle in het Koetshuis van het Domein de Renesse of bij de samensteller Rik Verheyen. Meer info: 03-312.03.16

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio