VTM Live niet welkom op 't Zuid én Linkeroever

VTM Live niet welkom op 't Zuid én Linkeroever

VTM Live niet welkom op 't Zuid én Linkeroever

Antwerpen - Het eendagsfestival VTM Live zal komend jaar niet plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken. Het organiserende The Entertainment Group, dat ook Marktrock voor zijn rekening neemt, had daarvoor een aanvraag gedaan bij het stadsbestuur. Maar die werd afgewezen.

”We willen alle evenementen op een publieke plaats in Antwerpen laagdrempelig houden”, zegt Peter Vindevogel, evenementenregisseur van de stad. ”De organisatie wilde het plein volledig afsluiten en een hoge toegangsprijs vragen, maar dat past niet in onze visie.”

Eerder had The Entertainment Group de site aan de Middenvijver op Linkeroever in gedachten. Die vlieger ging echter niet op, omdat het Agentschap voor Natuur en Bos besliste dat er geen evenementen mogen plaatsvinden in het stuk natuurgebied.

Nergens getekend

Pieter Maes van The Entertainment Group bevestigt de verhuizing uit de site van Flanders Expo Gent, maar wil niets kwijt over een nieuwe locatie. ”Het terrein waar we de voorbije twee jaar te gast waren, wordt volgebouwd. We moéten dus op zoek naar een nieuwe locatie. Antwerpen is een van de opties die we onderzoeken."

"Het is niet omdat we deze sites moeten uitsluiten, dat het festival niet in Antwerpen kan plaatsvinden. We hebben nog nergens getekend, maar tegen eind 2008 moeten we wel zekerheid hebben over onze nieuwe stek.”

Wie je op VTM Live 2009 aan het werk zal zien, is ook nog niet zeker. De datum staat al wel vast: zaterdag 22 augustus.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio