Gemeente start met tweede buitenschoolse kinderopvang

De gemeente Essen start vanaf 1 januari met een tweede initiatief voor buitenschoolse opvang (IBO) in basisschool Mariaberg.

Voor werkende ouders is het vaak moeilijk om kinderopvang te vinden, zeker tijdens schoolvakanties en op woensdagnamiddagen. Daarom startte het gemeentebestuur in samenwerking met Kinderopvang KAV een initiatief buitenschoolse opvang (IBO) op in de paasvakantie.

Schepen van Lokaal Sociaal Beleid Imelda Schrauwen (CD&V): ”We zijn begonnen met 28 kinderen in basisschool WIBO en hebben uitgebreid naar 42 kinderen. Hieruit bleek dat de nood bij de Essense ouders zeer groot was."

"Daarom hebben we besloten om nog een tweede kinderopvang te openen in lagere school Mariaberg. Het is echt een droomlocatie. De lokalen zijn piekfijn in orde, de kinderen hebben een afgesloten speelplaats. En we mogen de accommodatie gratis gebruiken. Het is de bedoeling om 28 kinderen op te vangen, uitbreiden kunnen we ook tot 42. Dit zal in de vakanties zeker het geval zijn.”

De kostprijs staat in verhouding met de duur van de opvang: 6 euro voor minder dan 6 uur en 10 euro voor wie langer blijft. Meer info bij Imelda Schrauwen op 0475-53.19.66

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio