Jongeren ‘kickeren’ voor eeuwige roem

De jeugdraad en de Mechelse jeugdhuizen slaan de handen in elkaar voor het allereerste Sjotterkastornooi op zaterdag 29 novem­ber in Perron M. Een twintigtal ploegen zal er al tafelvoetballend strijden voor een waardebon en eeuwige roem.

Dat tafelvoetbal opnieuw aan populariteit wint, is ook de Mechelse jeugd niet ontgaan. “Voor de eerste keer wordt een groots tornooi op poten gezet waarin de Mechelse tafelvoetballers zich met elkaar kunnen meten”, zegt Stijn Keysers van de dienst jeugd.

“Met dit evenement willen we vooral de jeugdhuizen in de kijker plaatsen. Jeugdhuis Joko, Joppe, Hojé, Tsentroem en ROJM en Jeugdcentrum Metteko nemen een groot deel van de organisatie op zich”, vermeldt Stijn, die de voorbije dagen een twintigtal inschrijvingen zag binnenstromen.

“Inschrijven blijft mogelijk tot aan het begin van het tornooi. We spelen enkele voorrondes, om nadien over te gaan tot de deelfinales en tenslotte de finale. Elke deelnemer ontvangt een drankkaart waarbij je bij elk deelnemend jeugdhuis terecht kan voor een drankje. De drie beste teams gaan naar huis met een mooie waardebon”, geeft Stijn nog mee.

Sjotterkastornooi in Perron M op het Douaneplein op 29 november om 19u. Deelnemen kost 2 euro. Inschrijven op info@jeugdraadmechelen.be. Meer info: www.jeugdraadmechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio