Boulevardbrug gaat laatste fase in

Willebroek - Eind 2008 kan het nieuwe brugdek van de Boulevardbrug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in gebruik worden genomen. Over twee jaar moeten de nieuwe wegen die ernaartoe leiden klaar zijn.

De volgende twee jaar wordt de laatste hand gelegd aan de verkeersafwikkeling rond de Boulevardbrug. Zo wordt de Nijverheidstraat naast het kanaal verlegd naar de andere kant, de kant van de Rupel. Zodra de laatse onteigening met Van Ganzewinkel is geregeld, kunnen deze werkzaamheden starten. Ze nemen ongeveer een half jaar in beslag. De rotonde aan de kant van Boom moet eind juni 2009 klaar zijn.

Wie in de toekomst via de Boomsesteenweg of de Gansbroekstraat naar de Boulevardbrug wil, moet langs de A12 via een nog aan te leggen op- en afrittencomplex rijden. Er komen ook rotondes aan de Appeldonkstraat en aan het Ooievaarsnest in Ruisbroek (Puurs).

“De rotonde in Willebroek kost 1.850.000 euro en moet eind 2009 klaar zijn. De aanbesteding voor het Ooievaarsnest gebeurt op 12 december. Die werkzaamheden duren 200 werkagen en starten ten vroegste eind 2009”, aldus minister-president Kris Peeters (CD&V).

Op 12 december vindt ook de openbare aanbesteding plaats voor de afbraak van de oude Boulevardbrug en voor het het verlagen van de Boomsesteenweg en de Gansbroekstraat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio