Foorkramer wil Friet & Ride

Turnhout - De stad Turnhout kreeg een eigenaardig verzoek binnen voor de augustuskermis van 2009. Een foorkramer wil een Friet & Ride installeren op het Zegeplein. Daarbij kunnen auto’s op een speciale strook aanrijden om een frietje mee te pikken.

Volslagen uniek is Friet & Ride niet. Onder andere op de kermissen in Lier en Hasselt dook het fenomeen al op. Een kermisreiziger ziet nu in het Turnhoutse Zegeplein een geschikte locatie. Bedoeling is dat er een aparte parkeerstrook bij de frietkraam komt waar klanten even hun auto kunnen achterlaten om een snelle hap te gaan halen.

“Er staat nu ook al elk jaar een frietkraam op het Zegeplein die soms voor verkeershinder zorgt”, zegt Luc Gils, die bij de stad Turnhout verantwoordelijk is voor de kermissen.
De stad schiet de aanvraag daarom niet meteen af. “We willen met de hulpdiensten bekijken of het daar wel haalbaar is”, zegt burgemeester Francis Stijnen (CD&V).

Het Zegeplein krijgt tijdens de kermis van augustus volgend jaar alvast een ander uitzicht. De typische attractie met ponys verdwijnt. De uitbaatster verkocht haar plek aan de meer avontuurlijk getinte Lambada.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio