Droef einde voor  babyboetiek Verena

Droef einde voor babyboetiek Verena

Droef einde voor babyboetiek Verena

Baarle-Hertog - Baby Kado ­Boetiek Verena op het Kerkplein kreeg in de nacht van woensdag op ­donderdag ­inbrekers over de vloer. Ze namen voor 2.000 euro aan kinderkleren en schoentjes mee. Voor zaakvoerster Loes ­Maczolleck, die sowieso in ­januari wilde ­stoppen, is het een triest einde na anderhalf jaar hard werken.

Het was haar man die donderdagmorgen de inbraak vaststelde. “Wij wonen achter de winkel. Mijn man liep om 5.30u door de zaak om naar het werk te gaan, en zag dat de deur wagenwijd open stond. Toen we het licht aandeden, zagen we wat er aan de hand was. Dat was een hele rare ervaring”, vertelt Loes Maczolleck ontdaan.

Raadsel

De dieven braken het cilinderslot af en raakten zo binnen. “Het is een raadsel waarom we niets gehoord hebben. Aan de deur zit een belletje en er loopt hier een hele grote hond rond die normaal meteen begint te blaffen.”

Het hele kledingrek werd leeggehaald, en een hoop leren pantoffeltjes zijn verdwenen. Loes schat de waarde op 2.000 euro. “Het is geen merkkledij. Op de zwarte markt is dit volgens mij niets waard. Ik heb ooit een winkel gehad in ­Schiedam (NL), waar ook is ingebroken. Daar had ik de kapstokjes om en om gehangen, zodat ze die niet in een ruk konden meenemen. Maar ik dacht: ik zit hier in een dorp, ik woon achter de winkel, hier zal dat niet nodig zijn.”

Snoepgoed

Loes zou sowieso in januari stoppen met haar zaak. “Ik heb anderhalf jaar lang keihard geknokt om de deur open te houden, en dan halen ze nog je spullen weg. Normaal zou ik in december uitverkoop houden, alles aan vijftig procent, om toch de inkoopprijs terug te verdienen. Maar dat zit er niet meer in. Ik ben niet verzekerd. En nu heb ik alleen nog snoep dat ik kan verkopen.”

Vorige week werd er nog ingebroken in de naburige winkel Chintz Kids. Volgens de politie kan er een verband bestaan. “Negen kansen op tien hebben we hier te maken met dezelfde daders, of dezelfde groepering”, klinkt het bij politieregio Turnhout.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio