Standard op zucht van volgende ronde na 0-1 bij Partizan

Standard op zucht van volgende ronde na 0-1 bij Partizan

Standard op zucht van volgende ronde na 0-1 bij Partizan

Print
Standard heeft een serieuze optie genomen op de 1/16de finales van de Uefacup. De Rouches wonnen met 0-1 van Partizan Belgrado na een felbevochten wedstrijd en hebben 6 punten op 6 na twee speeldagen.

De Belgische landskampioen had een overduidelijk overwicht in de eerste helft tegen een ontstellend zwak Partizan Belgrado. De kopbalgoal van Igor De Camargo rond het half uur, na een mooie actie van Mbokani viel dan ook niet uit de lucht.

Een heel ander spelbeeld echter in de tweede helft. Standard leek plots moeilijker overweg te kunnen op het lastige speelveld en moest toezien hoe de Serviërs geregeld aan scoringskansen kwamen.

De thuisploeg kon de druk echter niet aanhouden en nadat Bölöni de zwakke Goreux had vervangen door Nicaise kwam Standard zelfs nog dichter bij de 0-2, via onder meer Mbokani en Onyewu.

Met de nieuwe zege staan de Luikenaars op een zucht van overwinteren. Standard staat eerste in zijn poule en als de ploeg van Bölöni op de volgende speeldag een puntje haalt bij Sampdoria is de volgende ronde een feit.


Scheidsrechter: Lean
PARTIZAN BELGRADO: Bozovic; Djordjevic, Knezevic, Tosic, Stevanovic, Moreira, Fejsa (78' Lazic), Bogunovic (69' Paunovic), Juca, Ljajic (46' M. Jovanovic).
STANDARD: Espinoza; Sarr, Onyewu, Dante, Camozzato, Jovanovic (78' Mulemo), De Camargo, Defour, Witsel, Goreux (67' Nicaise), Mbokani.
Doelpunten: 37' De Camargo.
Gele kaarten: Fejsa, Onyewu, Goreux, M. Jovanovic, Djordjevic, Juca.Stand Groep C:

1. STANDARD 6 Ptn
2. Sampdoria 4
3. Stuttgart 4
4. Sevilla 3
5. P. Belgrado 0

Meer sportnieuws