Club Brugge blijft steken op 1-1 tegen Saint-Etienne

Club Brugge blijft steken op 1-1 tegen Saint-Etienne

Club Brugge blijft steken op 1-1 tegen Saint-Etienne

Print
Club Brugge heeft zijn tweede gelijkspel behaald in de groepsfase van de Uefacup. De troepen van Jacky Mathijssen speelden thuis 1-1 gelijk tegen Saint-Etienne en houden zo hun kansen gaaf op een plaats in de 1/16de finales met nog twee wedstrijden te gaan.

Hoewel Saint-Etienne er in Frankrijk met een laatste plaats in het klassement niets van bakt en Club Brugge de fiere leider is in België moest blauw-zwart in de aanvangsfase wel zijn meerdere erkennen in de groen-witte Fransen.

Na een moeilijk eerste kwartier kreeg Brugge een eerste uitstekende kans wanneer Dirar een bal op de kruising trapte. Daarmee leek er meteen wat meer vertrouwen in het Brugse spel te komen want het evenwicht in de wedstrijd werd hersteld.

De Franse hekkensluiter kwam vlak voor de rust toch op voorsprong via Gigliotti. Hij prikte de bal onder Stijnen en Alcaraz kwam net te laat om de bal van de lijn te vegen.

Gelijk vlak na rust

Nog geen vijf minuten na rusten zette Brugge echter de bordjes weer gelijk. Vargas glipte door de buitenspelval en schoot de bal koelbloedig voorbij doelman Janot.

Club Brugge kreeg in het verdere verloop enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar had zelf een uitstekende doelman nodig om geen tweede tegendoelpunt te krijgen.

Na twee wedstrijden heeft Club Brugge twee punten verzameld in twee wedstrijden. In Valencia en/of thuis tegen Kopenhagen zullen er dus nog punten moeten worden geraapt om een ronde verder te gaan. Saint-Etienne en Valencia lijken buiten schot en dus zal Brugge met Kopenhagen en Roseborg moeten strijden voor één resterend plekje in de volgende ronde.


Scheidsrechter: Brych.
CLUB BRUGGE: Stijnen; Klukowski, Alcaraz, Simaeys, De Mets, Clement (64' Geraerts), Leko (69' Daerden), Dirar, Vargas, Sonck, Akpala (84' Chavez).
SAINT-ETIENNE: Janot, Varrault, Machado, Benalouane, Andreu, Matsui (82'omis), Hautcoeur, Matuidi, Payet (72' Perrin), Gigliotti (67' Ilan), Mirallas.
Doelpunten: 45'Gigliotti 0-1, 50' Vargas 1-1.
Gele kaarten: Varrault, Matsui, Sonck, Perrin, Geraerts.Stand Groep G:

1. St-Etienne 7 Ptn
2. Valencia 4
3. CLUB BRUGGE 2
4. Kopenhagen 1
5. Rosenborg 1

Meer sportnieuws