Weer nieuw plan voor Grote Markt

Print
Lier - Na CD&V/N-VA gisteren komt nu ook gemeenteraadslid Marcel Taelman (Vlaams Belang) met een alternatief plan voor de Grote Markt in Lier. Hierbij wordt de rijrichting in de Florent Van Cauwenberghstraat omgedraaid.

"Ik hoor mensen te vaak zeggen dat ze tijdens de volksraadpleging maar ja zullen stemmen, omdat er geen alternatief plan voor de heraanleg van de Grote Markt is. Dat alternatief wil ik hen nu uitreiken", zegt Taelman, die benadrukt dat dit zijn persoonlijk initiatief is.

"Het eenrichtingsverkeer in de Rechtestraat loopt verder over de Grote Markt. Het verkeer kan achter het stadhuis naar de Koning Albertstraat en de Lisperstraat of langs supermarkt Delhaize naar de Florent Van Cauwenberghstraat. Dankzij het eenrichtingsverkeer vermijd je files en creëer je een veiligere omgeving voor fietsers en voetgangers. Je krijgt bovendien één groot marktplein dat voor alle evenementen geschikt is", vertelt Taelman.

"In de Florent Van Cauwenberghstraat draai ik in mijn plan de rijrichting dus om. Ook dat heefttal van voordelen. Zo moet de rijrichting tijdens de wekelijkse marktdag nooit meer veranderen en wie de parkeergarage verlaat, wordt rechtstreeks de stadskern uitgeloodst. En dankzij het eenrichtingsverkeer op de Grote Markt zelf kan je daar meer parkeerplaatsen langs de rijweg behouden", stelt Marcel Taelman.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio