Alain Claes verlaat MNM voor Q

Alain Claes verlaat MNM voor Q

Alain Claes verlaat MNM voor Q

Print
Alain Claes (40), muziekverantwoordelijke bij Radio Donna en de laatste tijd bezig met de vormgeving, de website en de muziek van Donna’s opvolger MNM, verlaat de VRT. Hij ruilt de Reyerslaan voor de Medialaan en gaat voor de Q-groep werken, waar hij achter de schermen actief zal zijn, vooral bij 4FM.

Alain Claes presenteerde jarenlang de Radio 2 Top 30. Later ging hij naar Donna, waar hij opklom tot het management.

Ongelukkig

Waarom stapt hij over? “Het verhaal van MNM vertoonde toch wel wat hindernissen waar ik niet gelukkig mee was. Er waren meer problemen dan ik had gehoopt, niet alleen het Marsverhaal (de producent van M&M’s heeft problemen met de naam van de nieuwe radiozender, red.)maar nog andere. Op de VRT is mij ook te verstaan gegeven dat er voor mij niet veel mogelijkheden meer waren."

"Ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Ik ben met Erwin Deckers van de Q-groep gaan praten en daar bleek dat het een tof verhaal kan worden dat op het juiste moment komt. Ik kan er strategieën ontwikkelen en een visie helpen uitwerken.”

Geheimen

Neemt hij nu geen ‘fabrieksgeheimen’ mee naar de concurrentie? “Ach, elke beslissing rond MNM staat toch meteen in de krant,” lacht hij. “De meeste dingen weten ze al, veel geheimen kan ik niet vertellen.”

.

Nu in het nieuws