Ook hoge hakken voor úw baby?

Ook hoge hakken voor úw baby?

Ook hoge hakken voor úw baby?

Print
Weldra wordt een nieuw kledingstuk voor baby's op de markt gebracht dat nu al voor de nodige deining zorgt. Amerikaanse modeontwerpers hebben namelijk een collectie schoenen met naaldhakken bedacht voor zuigelingen van 0 tot 6 maanden oud.

De collectie wordt op de markt gebracht onder de naam 'Heelarious' en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, gaande van roze, over zwart tot zebramotief.
Esthetische functie

Volgens schoenontwerpers Britta Bacon en Hayden Porter hebben de mini-stiletto's vooral een esthetische functie en lopen de baby's geen gevaar op lichamelijke kwetsuren. De hakjes breken immers af van zodra er druk op de schoenen wordt gezet.

Christopher Cloke van het NSPCC, de Britse organisatie die opkomt voor de belangen van het kind, is niet overtuigd van die argumenten en spreekt van "een zorgwekkende trend waarbij jonge kinderen steeds vaker in kledij worden gestopt die niet passend is bij hun jonge leeftijd".

Verjaardagsfeestje

Ontwerpster Bacon kwam op het idee om de schoenlijn te ontwerpen toen ze ideale kledij zocht om haar dochter naar een verjaardagsfeestje te sturen.

Zij die hun zuigelingen eens in een aparte outfit willen stoppen kunnen zich een paar stiletto's van 'Heelarious' aanschaffen voor 19,99 Britse pond (€ 24).

Geïnteresseerd? Surf dan naar www.heelarious.com of www.heelsforher.co.uk.

Nu in het nieuws