De Crem geeft telefoontje aan New Yorkse cafébaas toe

De Crem geeft telefoontje aan New Yorkse cafébaas toe

De Crem geeft telefoontje aan New Yorkse cafébaas toe

Print
Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft in de Kamer toegegeven dat een lid van zijn delegatie een telefonisch onderhoud heeft gehad met de eigenaar van het B.Café in New York. Een Belgisch barmeisje had op haar blog bericht over een zatte De Crem en werd kort daarop ontslagen door haar werkgever.

Zelf insinueerde Nathalie Lubbe Bakker dat haar ontslag er kwam nadat een medewerker van De Crem dat had geëist. De minister erkende dat een medewerker naar de café-eigenaar belde om hem te informeren over de inhoud van de blog, maar hij ontkende formeel dat er over een mogelijk ontslag werd gepraat.

Stiepelzatte De Crem

Het Belgische barmeisje had op haar blog geschreven dat een stiepelzatte De Crem het café kwam 'binnengewaggeld' en vervolgens "vulgaire Vlaamse liedjes zong". Zijn delegatie zou bovendien geweten hebben dat de VN-afspraak niet doorging, maar dat ze toch naar New York afzakten "omdat het in Brussel zo stil is".

De Crem omschreef de hele saga als een non-event, maar vindt wel dat zijn integriteit werd geschaad. Ook ontkent hij dat het werkbezoek zonder belang was. Zo had De Crem onder meer een onderhoud met de Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates.

.

Nu in het nieuws