Antwerpen favoriete stadsbestemming onder Nederlanders

Antwerpen favoriete stadsbestemming onder Nederlanders

Antwerpen favoriete stadsbestemming onder Nederlanders

Print
Antwerpen - Antwerpen is de populairste toeristische stedenbestemming in de Benelux onder Nederlanders. Dat meldt persbureau ANP. Het Toerismebureau in Antwerpen verwacht dan ook dat heel wat noorderburen naar de Scheldestad zullen afzakken, ondanks de economische crisis.

Antwerpen laat in de populariteitspolls Den Haag, Brussel, Eindhoven en Maastricht achter zich. Andere Belgische steden die heel wat Nederlanders ontvangen zijn Mechelen, Gent, Leuven en Brugge.

Niet terecht

De stad aan de Schelde verwacht tijdens de eindejaarsperiode weer massa's Nederlandse toeristen. Nederlanders blijken immers gecharmeerd door de kerstsfeer in Antwerpen.

1,5 miljoen overnachtingen

De terrassen in het oude centrum, het theater, (mode)winkels, het Rubenshuis, de Antwerpse Zoo en de Vogelenmarkt hebben een aantrekkingskracht op onze noorderburen.

De populariteit van Antwerpen is bovendien in stijgende lijn, want in 2007 waren er in totaal 1,5 miljoen overnachtingen in hotels. Dat is 7 procent meer dan het jaar voordien. Toerisme Vlaanderen in Nederland denkt dan ook niet dat er door de economische crisis heel wat minder Nederlandse dagjestoeristen naar Antwerpen zullen afzakken.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio