Omwonenden ontevreden over masterplan Zoo

Omwonenden ontevreden over masterplan Zoo

Omwonenden ontevreden over masterplan Zoo

Print
Antwerpen - De Zoo van Antwerpen breidt weldra met 10 procent uit en stelde vandaag het nieuwe masterplan voor aan pers en omwonenden. Die laatsten vinden dat er onvoldoende rekening werd gehouden met hun wensen. De directie van de Zoo spreekt dat tegen.

Bewonerskoepel de Ploeg vroeg om de omwalling zo open mogelijk te maken, maar vooral aan de achterzijde lijkt de Zoo volgens de omwonenden nog te gesloten. Zij hoopten mee te kunnen genieten van het groen van de dierentuin zodat er een parkgevoel zou ontstaan.

Niet terecht

Woordvoerster Ilse Segers van de Zoo zegt dat de klachten niet terecht zijn. Op bepaalde plaatsen komen er immers open plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld van buitenaf een kijkje werpen op de verzorgingslokalen.

Een volledige open ruimte is onmogelijk, omdat de rust van de dieren moet gewaarborgd blijven, aldus Segers.

Tweede ingang

Een andere eis van de omwonenden was een tweede ingang aan de achterzijde, maar dat blijkt niet mogelijk omwille van commerciële en architecturale redenen.

Ondanks die enkele klachten erkent de bewonersgroep dat het masterplan veel kwaliteiten heeft, zowel voor bezoekers als de dieren. De potentiële sociale en culturele functies voor de Antwerpse dierentuin worden echter vergeten, menen de omwonenden.


Het masterplan voor de Zoo

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio