Werknemers vaak slachtoffer van e-mailterreur

Werknemers vaak slachtoffer van e-mailterreur

Werknemers vaak slachtoffer van e-mailterreur

Print
E-mailverkeer is alomtegenwoordig op de werkvloer. Werknemers beginnen en eindigen hun dag met het lezen en beantwoorden van e-mails. Voor 30 procent van de werknemers zorgen de e-mails zelfs voor frustraties. Dat blijkt uit een onderzoek dat Jobat en onderzoeksbureau Profacts uitvoerden bij 1.439 Vlaamse werknemers.

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers vaak slaaf worden van hun eigen mailbox. Volgens 30 procent van de werknemers houdt het lezen en beantwoorden van e-mails hen jammer genoeg wel af van ander, belangrijk werk.

Verkeerd verzonden

Twee derde van de werknemers start zijn dag met het openen van zijn mailbox. Ontvangen mails worden in 89 procent van de gevallen nog dezelfde dag beantwoord. Meer dan de helft stuurt onmiddellijk terug. Een derde van de Vlaamse werknemers kijkt ook buiten de werkuren zijn professionele mailbox na, 25 procent opent hem zelfs in het weekend.

Een opmerkelijk detail dat uit het onderzoek naar voren kwam: bij tien procent van de werknemers kwam een e-mail per ongeluk bij een verkeerde bestemmeling terecht en dat leidde vaak tot vervelende situaties.

Bewijsmateriaal

Zeven op de tien werknemers vindt het ook interessant om e-mails te bewaren. Die kunnen ze later inzetten als bewijsmateriaal tegen collega's.

Vrijdag 28 november 2008 vindt de eerste e-mailloze vrijdag plaats in België en Nederland.

.

Nu in het nieuws