Autodealers houden rekening met grote terugval in 2009

Autodealers houden rekening met grote terugval in 2009

Autodealers houden rekening met grote terugval in 2009

Print
De economische crisis lijkt ook zijn impact te hebben op de automarkt. De verkoop van wagens lag in oktober 7 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Nochtans begon het jaar goed voor de dealers in België en ligt de algemene jaarverkoop iets hoger (4,08 procent) dan vorig jaar.

Daarmee is de situatie in België lang niet zo dramatisch als in vele buurlanden waar de autoverkoop wel een snelle duik neemt. Bovendien zijn de autoverkopers er van overtuigd dat indien mensen minder snel een nieuwe wagen kopen ze wel vaker hun oude wagen zullen binnenbrengen voor onderhoud. Daardoor kan het lagere verkoopcijfer deels gecompenseerd worden.

Doemscenario's voor 2009

Eind oktober 2008 waren er volgens de GDA, de Groepering van Autodealers en -agenten, al 483.729 nieuwe voertuigen ingeschreven. Volgens de groepering een bevredigend cijfer gezien de huidige conjunctuur.

Toch beseft de GDA dat november en december 2008 minder positief zullen zijn en dat er ook voor 2009 realistische doelstellingen moeten gemaakt worden. Er wordt rekening gehouden met een terugvallende verkoop van nieuwe wagens van 25 procent.

.

Nu in het nieuws