Thaise regering roept noodtoestand uit

De Thaise regering heeft de noodtoestand uitgeroepen rond de twee luchthavens die bezet worden in Bangkok. Ze proberen ook een middel te zoeken om de duizenden toeristen die er vastzitten te evacueren.

ikerremans

Toeristen met medische problemen en gezinnen met kleine kinderen komen het eerst in aanmerking voor die evacuatie. Zij zouden via militaire luchthavens naar Singapore of Maleisië kunnen worden gevlogen. Daar kunnen ze dan een vlucht naar huis nemen.

Gestrand

Honderden betogers blokkeren al twee dagen de internationale luchthaven van Bangkok. Duizenden reizigers, waaronder meer dan 200 Belgen, zijn daar gestrand. Sinds woensdag wordt ook de tweede luchthaven van de Thaise hoofdstad bezet. De bezetters willen dat de regering aftreedt.

Staatsgreep

De Thaise regering riep donderdag de noodtoestand uit rond de twee bezette luchthavens. Wanneer die noodtoestand geldt, is het verboden om met meer dan vijf personen samen te komen. De Thaise regering kan ook het leger inzetten en heeft de toestemming om de media te censureren.

Generaal Anupong had woensdag nog voorgesteld om nieuwe verkiezingen te houden, maar premier Somchai weigerde dat. Hij ontkende echter wel dat hij Anupong wil afzetten.

Ondertussen circuleren ook geruchten dat militairen een staatsgreep zullen plegen, maar ook dat ontkent Somchai.

Nu in het nieuws