Lars Boom out tot midden december

Lars Boom zal langer buiten strijd zijn dan aanvankelijk gedacht. De Nederlander past voor de competitie tot half december.

pirombouts

Wie Lars Boom in een veldrit aan de slag wil zien moet wachten tot 13 december, wanneer in Essen de vierde manche van de GvA Trofee Veldrijden wordt afgewerkt. De wereldkampioen heeft een ontsteking aan het nierbekken, en wil eerst compleet uitzieken.

Hoge koorts

Halfweg vorige week kreeg Lars Boom te maken met plots opstekende hoge koorts. Een forfait voor de wedstrijden in Hasselt en Hamme- Zogge was onvermijdelijk. Sneu voor de Nederlander, die op die manier zijn leidersplaats in de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden kwijtspeelde.

Pas gisteren trainde de Brabander voor het eerst opnieuw. Vrij stevig zelfs, maar toch achtte de man het in samenspraak met zijn arts wijzer verstek te laten gaan voor de wereldbekerwedstrijd in Koksijde en de Superprestigecross in Gieten.

"Geen risico's lopen"

”Ik wil geen risico’s lopen met het oog op het vervolg van het seizoen”, klinkt het. ”Trouwens, ik heb mijn antibiocitakuur zelfs nog niet helemaal uitgenomen. Pas zaterdag slik ik het laatste pilletje. In die omstandigheden had het dan ook weinig zin om in Koksijde en Gieten te gaan knokken tegen jongens die in topvorm zitten.”

Boom hoedt zich voor overbodige risico’s omdat zo’n ontsteking van het nierbekken, indien niet adequaat behandeld, een pak erger kan worden. ”Ik had een break van een tweetal weken gepland, een stage op Lanzarote inbegrepen. De wereldbekerwedstrijd van Igorre stond sowieso niet geprogrammeerd. Door omstandigheden zijn dat nu bijna vier weken geworden."

"Jammer"

Jammer, maar het is niet anders. Hopelijk haal ik de opgelopen conditionele achterstand in Lanzarote opnieuw in. In dat geval is er absoluut geen man overboord, met het oog op de kampioenschappen van januari", besluit Boom.

Guy VERMEIREN

Meer sportnieuws