BV’s geven kind een dubbele voornaam

Anja Daems beviel vorige week van Anna Julia, Heidi Lenaerts gaf haar dochtertje vorige maand de naam Lily-Rose en Veerle Baetens koos voor Billie-Louise. Bekend Vlaanderen geeft zijn kinderen steeds vaker een dubbele voornaam. “Dubbele voornamen staan heel chique en dat weten BV’s maar al te goed”, zegt Magda Devos professor naamkunde van de UGent.

mgeysmans

Bekend Vlaanderen lijkt steeds inventiever te worden in het verzinnen van voornamen voor hun koters en vooral de keuze van dubbele voornamen is daarbij een nieuwe trend. Radio 2-presentatrice Anja Daems beviel vorige vrijdag van Anna Julia, StuBru-presentatrice Heidi Lenaerts noemde haar dochterje vorige maand Lily-Rose en actrice Veerle Baetens koos voor Billie-Louise.

“Uit studies blijkt dat dubbele voornamen vooral in hogere kringen gebruikt worden”, zegt Magda Devos, professor naamkunde van de UGent. “Met die dubbele voornamen proberen mensen zich te profileren, zich te onderscheiden van de rest. En dat is nu net de reden waarom ook vaak BV’s voor een dubbele voornaam kiezen.”

Vooral meisjes

“Het staat ook heel chique en dat weten BV’s maar al te goed. Al zijn er natuurlijk ook BV’s die een dubbele voornaam kiezen omdat die gewoon heel mooi klinkt.” Nog opvallend aan dubbele voornamen is dat ze voornamelijk aan meisjes worden gegeven, stelt Devos nog.

NIET TE MISSEN