Arena jaagt asielzoekers uit hun huis

Arena jaagt asielzoekers uit hun huis

Arena jaagt asielzoekers uit hun huis

Print
Asielzoekers die al lange tijd aan het wachten zijn op een beslissing over hun asielaanvraag, moeten van minister van Maatschappelijke Integratie Marie Arena (PS) weg uit hun huis. De Vilvoordse OCMW-voorzitter Hans Bonte is niet te spreken over het plan.

De mensen zonder papieren moeten verhuizen omdat minister Arena nieuwe asielzoekers in de huizen wil toelaten. Volgens Arena is er immers een tekort aan noodopvangslaatsen voor hen.

De asielzoekers die er nu wonen, krijgen twee maanden de tijd om iets anders te zoeken.

Leefloon

De OCMW's moeten volgende week een lijst overhandigen aan de minister met daarop alle alleenstaande asielzoekers die al vijf jaar op hun asielaanvraag wachten en alle gezinnen (met schoolgaande kinderen) die al vier jaar wachten.

De getroffen mensen zonder papieren, in totaal waarschijnlijk 500 tot 1.200 mensen, krijgen een leefloon en zullen geholpen worden door het OCMW in het zoektoch naar een nieuwe woning.

'Onmenselijk'

De Vilvoordse OCMW-voorzitter Hans Bonte reageert verbolgen op het plan van Arena. Hij zegt dat hij geen gevolg zal geven aan haar vraag.

"Dit is onmenselijk. Ik kan het niet verzoenen met mijn opdracht als OCMW-voorzitter om mensen aan de vooravond van de winter de straat op te jagen. Het plan van Arena zal leiden tot een spectaculaire stijging van daklozen", aldus Bonte.

.

Nu in het nieuws