Ecclestone wil puntensysteem F1 vervangen door medailles

Formule 1-paus Bernie Ecclestone wil het puntensyteem in de F1 op de schop gooien. Hij wil dat coureurs voortaan medailles krijgen in plaats van punten. Wie op het einde van het seizoen het meeste gouden medailles heeft, zal zich kampioen mogen noemen.

ssimons

Tegenwoordig krijgen de eerste 8 geklasseerde rijders punten: 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 en 1. Met het uitreiken van medailles wil Ecclestone voorkomen dat een coureur die bijvoorbeeld op de tweede plaats ligt, zich een conservatieve rijstijl aanmeet en het risico op een inhaalmanoeuvre op de leider schuwt; het verlies zal immers toch slechts twee punten bedragen.

Het nieuwe systeem zou betekenen dat een zege aan waarde wint. Zo zou met het nieuwe systeem niet Lewis Hamilton, maar Felipe Massa zich de wereldkampioen van 2008 mogen noemen. Massa behaalde namelijk 6 zeges (oftewel "gouden medailles"), eentje meer dan Hamilton.

Wie dacht dat het opmerkelijke voorstel van Ecclestone een grap was, komt bedrogen uit. Volgens hem hebben de teams positief gereageerd op het voorstel en is het enkel wachten op de definitieve goedkeuring.

Meer sportnieuws