Fuji-Servetto nieuwkomer bij ProTour-teams

De Internationale wielerunie UCI heeft de namen van de 16 ProTour-teams voor volgend seizoen bekendgemaakt. Daarbij is het nieuwe Spaanse team Fuji-Servetto. Bouygues Télécom en Euskaltel kregen nog geen licentie.

Fuji-Servetto is de formatie die werd gebouwd op de fundamenten van het vergane Saunier Duval. Toen kopman Riccardo Ricco positief testte in de voorbije Tour, ging het team nog even verder onder de naam Scott-American Beef.

Mauro Gianetti (foto) zal net als bij Saunier de honneurs van manager bij het nieuwe team voor zich nemen. Fuji is een fietsenconstructeur uit de Verenigde Staten. Servetto is een Italiaanse bedrijf dat zich bezighoudt met interieur.

Bouygues Télécom en Euskaltel kregen van de UCI voorlopig nog niet het etiket van de ProTour-ploeg. Een administratief probleem zou de oorzaak zijn. Een ProTour-team mag aan de start verschijnen van elke grote wedstrijd behalve aan die van de ASO zoals de Ronde van Frankrijk en Parijs-Nice.

De zestien gelukkigen op een rijtje:

AG2R Astana Caisse d' Epargne Silence-Lotto Quickstep Cofidis Française des Jeux Fuji-Servetto Garmin-Slipstream Katjoesja Lampre Liquigas Milram Rabobank Saxo Bank Team Columbia

Meer sportnieuws