Boskamp zet volgend jaar punt achter carrière

Boskamp zet volgend jaar punt achter carrière

Boskamp zet volgend jaar punt achter carrière

Print
Johan Boskamp stopt na dit seizoen definitief als trainer. De Nederlander die momenteel aan de slag is bij eersteklasser Dender, kan de functie lichamelijk niet meer aan.

"Ik moet eigenlijk 35 kilogram afvallen, maar ik heb het karakter van een fietsbel", aldus Boskamp in 'Het Nieuwsblad'. "Ik kan geen halfuur meer rechtstaan op het trainingsveld omdat mijn knie helemaal rot is.

Dagelijks friet

Ik had een hometrainer gekocht, maar die staat hier maar te staan. Ik ben er nog niet één keer opgekropen. Ik drink wel al minder cola, maar mijn dagelijkse portie frietjes nemen ze me niet af."

Boskamp wil door zijn stap opzij vooral assistent Patrick Asselman niet langer benadelen. Die zou alle trainingen leiden en Boskamp voelt zich er niet goed bij dat hij telkens het salaris van de hoofdstrainer int en Asselman niet.

Stop in juni

"Ik heb al veel andere aanbiedingen gekregen, maar mijn besluit staat vast", aldus Bossie. "Ik heb nog een contract tot 2010 bij Dender, maar ik stop al in juni 2009." Over zijn zwakke knie zegt de graag brullende Nederlander: "Ik heb te veel schoppen gekregen in mijn carrière. Maar ik heb één schrale troost: ik heb er zelf meer uitgedeeld."

Meer voetbalnieuws