Britse babyverkrachtster mag al na twee jaar uit cel

Print
De Britse vrouw die twee jaar geleden voor vijf jaar de cel in moest nadat ze een baby verkrachtte, is alweer vrij. Haar familieleden noemen de vervroegde vrijlating ziekelijk.

Tanya French was zogezegd aan het babysitten, toen zij en haar geliefde, de 42-jarige Alan Webster, het kindje verkrachtten. Alles namen ze op film op. Webster verklaarde achteraf dat het een van zijn wensen was om bepaalde seksuele handelingen op de baby uit te voeren.

Petitie

Een Britse rechter veroordeelde French tot vijf jaar cel cel, Webster tot zes. De Britse bevolking was geschokt door de milde strafmaat en steunde massaal een petitie van 'The Sun' om de straf te verzwaren.

Webster moest van de rechter in beroep uiteindelijk twee jaar langer brommen. French, die al de helft van haar straf sleet, werd vrijgelaten. Haar daden worden wel van nabij gevolgd.

Horror komt terug

De familieleden zijn allesbehalve opgetogen met het feit dat French weer op vrije voeten is. "Het idee alleen al dat ze terug vrij rondloopt en haar leven terug kan opbouwen, is echt ziekelijk. Woede is een zacht woord om onze emoties na haar vrijlating uit te drukken. We waren al gebroken door de lichte straffen, maar we probeerden ons leven terug op te pikken. Nu komt al die horror terug omdat ze vrijgelaten werd."

.

Nu in het nieuws