Tot driemaal meer in een gewone vuilniszak

Nu de prijzen van huisvuilzakken in heel wat gemeenten de hoogte ingaan, is het aan de inventievelingen om daar wat aan te doen. Guy Telen (56) uit Maaseik ontwikkelde de Peliboy waarmee je tot drie maal meer afval in je vuilniszak kan proppen dan voorheen.

ssimons

“Het systeem is supereenvoudig”, zegt Guy Teelen, die inmiddels een octrooi op zak heeft voor zijn uitvinding. De Peliboy bestaat uit met elastieken aan elkaar verbonden pvc-latten. Samen vormen die latten een cilinder die net zo groot is als de inhoud van een officiële vuilniszak.

Guy Theelen: “In plaats van je vuilniszak aan een houder te hangen steek je deze cilinder in de zak. Daarin steek je een goedkope zak, die je aan de rol kan kopen in de supermarkt. Het afval dump je in de binnenste zak en dat mag je aandrukken zo veel als je wil.”

Drie keer meer

Volgens Theelen hebben testen aangetoond dat je op die manier drie keer meer vuilnis in je zak krijg. “Als je het vuil te veel aandrukt in een niet-beschermde huisvuilzak, kan je er donder op zeggen dat die scheurt. Onze aangedrukte zak weegt tussen de 15 à 20 kilogram. Volgens de reglementering mag die tot 30 kilogram wegen. Maar voor de verbuiker leidt dit tot twee derde minder verbuik op officiële huisvuilzakken. Als je weet dat zo’n zak toch nog altijd 1,5 euro per stuk kost, dan kan dit op termijn een aardige duit opleveren.”

De Peliboy heeft ook een deksel en kost 55 euro per stuk.

www.peliboy.be.

Nu in het nieuws