El Guapo Stuntteam houdt het na 12 jaar voor bekeken

El Guapo Stuntteam houdt het na 12 jaar voor bekeken

El Guapo Stuntteam houdt het na 12 jaar voor bekeken

Print
De Hasseltse rockband El Guapo Stuntteam split. Al wil frontman Cedric Maes het zo niet gezegd hebben. “Je weet maar nooit: misschien komen we ooit weer bij mekaar.” Maar voorlopig zal dat niet het geval zijn. Geen ruzie in de rangen, maar na 12 jaar zéér veel optreden - tot aan het voorprogramma van Deep Purple toe - is er even nood aan wat anders.

Nochtans stond er nog een nieuw album van El Guapo, Rock Rallyfinalist in 2004, in de steigers. Sterker nog: dat nieuwe album is helemaal af. Gemixt in Malta door Luuk Cox en gemasterd in New York. “En het zal ook verschijnen,” zegt Cedric. “Begin volgend jaar.”

Maar zijn laatste live-optreden heeft El Guapo al achter de rug. “We hebben het nieuwe album de afgelopen maanden al live gespeeld tijdens optredens. Geen logische volgorde? Wat is er ooit wél logisch geweest aan El Guapo? Dat is ook de reden waarom we nooit dat extra stapje hoger hebben kunnen zetten. Niet dat dat moest. We hebben echt wel supervette optredens gedaan, maar om gaan mee te draaien in heel dat wereldje? El Guapo moet zowat de slechtste band zijn op vlak van promo en marketing. Het enige wat wij willen is op een podium staan en spelen.”

Maar ook op dat vlak is er blijkbaar een overkill. “We zijn twaalf jaar bezig met de groep en hebben ontzettend veel opgetreden. Toen ‘Battles Across The Stereosprectrum’ uitkwam, speelden we 150 keer per jaar. Het jaar erop hetzelfde enzovoort. The Datsuns hebben ons nu opnieuw gevraagd om mee te gaan touren, maar daar heb ik écht geen zin meer in.”

Beluister El Guapo Stuntteam via YouTube:

Muziekliefhebber? Muzikant? Bezoek dan ook www.limbolink.be.

.

Nu in het nieuws