Moeten studenten inspringen voor stadsambtenaren?

Moeten studenten inspringen voor stadsambtenaren?

Moeten studenten inspringen voor stadsambtenaren?

Print
Antwerpen - Antwerps Open Vld-gemeenteraadslid Ann Coolsaet wil jobstudenten en interimpersoneel inzetten bij een staking. Dit moet de dienstverlening garanderen.

De staking bij het Antwerpse stadspersoneel van de socialistische vakbond ACOD twee weken geleden is nog steeds niet verteerd. “Geen enkel recht is absoluut, ook het stakingsrecht niet”, zegt Coolsaet (foto). “Antwerpen heeft een crisisplan nodig om bij stakingen het beschikbare personeel te concentreren op de cruciale dienstverlening.

GvA verneemt graag uw mening over dit voorstel. Neem deel aan onze poll, of geef hier uw reactie. De weerslag van de discussie vindt u morgen in uw krant!Geen precedent

Daarnaast moet worden overwogen om extra tijdelijk personeel aan te trekken, zoals jobstudenten tijdens de vakantieperiodes en interimpersoneel. Het zou trouwens geen precedent zijn in deze stad. Al in 2000 werd op die manier een personeelstekort verholpen door de zaterdagstakingen van de ACOD.

Zo konden de musea worden opengehouden.” Personeelsschepen Marc Van Peel (CD&V) reageert voorzichtig. “Als de veiligheid of de gezondheid van de bevolking in gevaar komt, kunnen we personeelsleden opeisen”, zegt Van Peel. ”We hebben wel plannen rond de cruciale dienstverlening bij stakingen, maar dat moet gebeuren binnen een wettelijk kader rond de minimale dienstverlening. Dat wettelijk kader is er nog niet. We gaan geen stakingen breken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio