Molenzicht huisvest 32 seniorenflats

Dendermonde - De sociale bouwmaatschappij Volkswelzijn verhuurt vanaf maart 2009 32 nieuwe appartementen voor 55-plussers in het nieuwbouwproject Molenzicht in Schoonaarde. Potentiële huurders konden al eens kennismaken. De reacties zijn verdeeld.

“De appartementen hebben één slaapkamer en zijn gedeeltelijk aangepast voor de bejaarden”, schetst maatschappelijk werkster Veerle Pauwels. “Er zijn bijvoorbeeld verhoogde toiletten en verlaagde douches. De slaapkamers zijn rechtstreeks toegankelijk vanuit de living via een schuifdeur, zodat eventuele bedlegerige partners een beter contact kunnen hebben met de huisgenoten. Per appartementsgebouw is er een lift.”

Als de werkzaamheden volledig afgerond zijn, komen er ook nog een petanquebaan en banken om het contact tussen de buren te bevorderen. In het nieuwe gebouw is er ook plaats voor de stadsdiensten. De wijkagent heeft er zijn vaste stek en er zullen zitdagen van het Sociaal Huis zijn. Ook voor manicure en pedicure zal je er terechtkunnen.

’Bunker’

Volkswelzijn is bovendien gestart met de tweede fase van het project Molenzicht. Deze appartementen met één en drie slaapkamers staan open voor alleenstaanden, koppels of gezinnen met kinderen. Zij zijn beschikbaar in het najaar van 2009. “We kregen heel wat positieve reacties over de indeling van de appartementen”, besluit Pauwels.

Bij de buren, die hun gemeenteplein en gemeentehuis moesten prijsgeven, ontlokt de constructie echter heel wat spot en ergernis. “De bunker van Schoonaarde”, noemen ze het.

Meer info: 052-25.82.17

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio